Címlap > Receptek > Csajos-torta

Csajos-torta

Írta:  bibimoni
  • Megosztom: |
Értékelés:
(11 értékelés)
bibimoni bibimoni bibimoni

Egy kerek vízestpiskóta torta karika,amibe piros ételfestéket raktam,és 4 db tojásból készítettem.
( elkészítését lásd: a piskótánál )
Tölteléke:
2 dl.tejszín
1 cs. habfixáló
450 g eper lekvár ( jó minőségű gyümölcsös lekvár legyen, nem íz!! )
1 cs. zselatin por
2 dl. víz

A tejszín habot a habfixálóval habbá verjük.
Zselatint a vízzel feloldjuk,felfőzzük,és a lekvárhoz keverjük.
Felvert tejszínhabhoz keverjük.
Süti,torta töltésekor mindig helyezzük vissza a piskóta lapokat a tortaformába,és rétegezve töltsük meg a piskóta tésztánkat. A krémet úgy osszuk be,hogy a süti tetejére is jusson,ha krémmel szeretnénk befejezni.
Fontos!! -az összetöltött piskótatésztát a formában hűtőbe rakjuk kb: 2-3 órára,hogy a krém és a piskótalapok összedermedjenek!

Bevonata:
Fehér fondant
( elkészítését lásd: a fondant készítésnél )

További információk

  • Megye: Borsod-Abaúj-Zemplén megye
  • Kategóriák: torták és felfújtak
  • Íz: Édes sütik
Szólj hozzá a cikkhez! De előbb legyél Sütiklub tag egy fél perces regisztrációval, vagy jelentkezz be!