Címlap > Receptek > Citromos hófehérke

Citromos hófehérke

Írta:  nagyi
  • Megosztom: |
Értékelés:
(11 értékelés)

30dkg liszt

1 tojás

5dkg zsír

10dkg cukor

1 vaníliáscukor

fél kiskanál szalalkáli

tejföl

krém:

1/2l tej, 4ek liszt, 4ek cukor - ezt sűrűre főzzük és kihűtjük.

25dkg margarin, 25dkg porcukor, 1 nagy citrom reszelt héja és leve - ezeket habosra keverjük. A két krémet alaposan összekeverjük.

A tészta hozzávalóit egy tálba öntjük és annyi tejfölt adunk hozzá, hogy nyújtható keménységű tésztát kapjunk, ha meggyúrtuk. A tésztát három felé vesszük és egyenként nagy tepsi hátán megsütjük.

Ha kihűltek, akkor rétegezzük a süteményt: tészta-krém-tészta-krém-tészta. A tetejét rendesen porcukrozzuk, téglalap alakúra vágjuk föl.

További információk

  • Megye: Zala megye
  • Kategóriák: omlós tészták és teasütik
  • Íz: Édes sütik
Szólj hozzá a cikkhez! De előbb legyél Sütiklub tag egy fél perces regisztrációval, vagy jelentkezz be!